Vrei sa-ti faci o casa?

septembrie 12th, 2016

materiale-constructiiCand oamenii se satura de viata la bloc se gandesc sa-si construiasca o casa la marginea orasului, departe de poluare si de aglomeratie, cat mai aproape de zonele verzi. Construirea unei case este o operatiune care implica mult timp si cel mai important un buget destul de mare pentru finalizarea ei. De regula, cand un proprietar se apuca de construirea unei case trebuie sa se gandeasca din ce o va face, din lemn, caramida sau BCA. Toate aceste materiale constructii sunt foarte bune pentru majoritatea tipurilor de case, se gasesc in depozite online si offline, preturile insa difera in functie de calitate si de producator.

Care sunt cele mai bune materiale de constructii pentru o casa rezistenta si cu un aspect cat mai elegant, cat mai placut? Daca preferati ceva mai rustic alegeti lemnul, placut privirii daca e privit din interior si din exterior, mai ieftin decat alte variante, foarte flexibil si usor de prelucrat la nevoie. Lemnul are calitatea de izolator termin foarte bun, nu veti avea punti termice in casa, se poate combina cu materiale constructii izolante specializate, precum vata minerala sau polistirenul. In caz de cutremur casele din lemn reactioneaza foarte bine, sunt usoare, „elastice”, se mai pot crapa pe ici pe colo, insa de cazut nu o sa cada la un cutremur moderat. Alt avantaj al lemnului pentru constructia caselor este ca se finalizeaza rapid lucrarea si se poate preda casa dupa doua sau trei zile de la finalizarea structurii. Pentru cei care vor ceva mai rezistent si nu atat de retro pot alege caramida, parte din zidaria portanta cu elemente de beton armat.

Flexibilitatea este si mai mare ca in cazul lemnului, se pot obtine deschideri mari, volumul si forma casei pot fi diverse, la cutremure sunt mai rezistente decat cele de lemn, se reduce greutatea constructiei, creste izolarea termica odata cu marirea randamentului de constructie. Ca si lemnul si caramida e un material reciclabil, asa ca suntem prietenosi cu mediul inconjurator. Rezistenta la foc si performanta energetica in moda natural gratie proprietatilor de masa termica sunt cele mai bune motive pentru care ati alege caramida pentru constructia casei. BCA-ul este la moda in ziua de astazi, caramida nu mai e totusi asa de folosita, deschiderile sunt mari, formele si volumele diversificate, cladirea rezista foarte bine la cutremur, compartimentarea interioara este mult mai flexibila si ea decat in cazul caramizii.

Caracterisiticile mecanice si termice ale BCA-ului il recomanda pentru orice tip de casa, mai ales daca proprietarul e dispus sa investeasca ceva mai mult in design si siguranta.

    Leave a Reply