Migdale dulci si migdale amare

mai 18th, 2017

Multi credem ca migdalele sunt ca si nucile, dar din punct de vedere stiintific, acestea sunt mai apropiate cu samburii de piersica. Migdalele sunt, de fapt, fructe ce apartin unor pomi fructiferi ce au fost gasiti in pima faza in Asia si Africa de Nord.

Partea interesanta este ca migdalele nu dezvolta o pulpa dulce si carnoasa ca alte fructe, care au menirea sa inveleasca samburele, ci ele sunt imbracate intr-un invelis dur. Sub acest invelis se afla un sambure tare, acoperit de o pielita inchisa la culoare. Migdalele nu sunt placute de toata lumea, mai ales in starea lor naturala, dar trebuie sa stim ca ele sunt de doua feluri: avem migdale dulci si migdale amare. Migdalele dulci sunt fomigdalelosite in multe mancaruri asiatice, precum si ca desert si diverse garnituri, ele fiind foarte bune in salate sau in dulciuri.

Migdalele dulci, pisate sunt frecvent utilizate intr-o reteta europeana dupa care se pregateste martipanul. Ele sunt de obicei amestecate cu glucoza (acesta fiind un substitut pentru zahar care poate fi facut din migdale) si apa pentru a face o pasta mai groasa, dar maleabila. Extractul de migdale este folosit foarte des ca o alternativa la extractul de vanilie in retete mai speciale, care pot fi consumate mai mult de persoanele cu diabet. Migdalele dulci sunt adesea coapte sau prajite si procesate pentru a furniza o textura deosebita cremelor sau budincilor. Sa nu uitam nici de migdalele amare care sunt deasemenea folosite in mancare, la gatit alimente, dar ele contin o cantitate toxica de acid cianhidric, care poate fi mai departe transformata intr-o otrava numita cianura.

Studiile au aratat ca daca alegem sa consumam un pumn de migdale amare neprelucrate, crude, acest lucru poate duce la deces. Astfel ca, daca alegeti sa consumati migdale amare inainte ca ele sa fie procesate, trebuie sa aveti grija.

Bibliografie:
Migdalele – 10 beneficii surprinzătoare pentru sănătate

    Leave a Reply