Izolare fonica si termica mai buna cu un acoperis verde

decembrie 16th, 2016

acoperis-verdeViata la bloc poate fi destul de neplacuta mai ales daca stai la ultimul etaj. Infiltratiile permanente, frigul resimtit mult mai puternic si banii cheltuiti pe izolatiile care nu sunt mereu atat de eficiente sunt printre cele mai intalnite probleme. Gratie tehnologiilor moderne si ideilor foarte eficiente de izolare acoperisul poate arata mult mai bine si va poate asigura un confort mai mare prin montarea unui acoperis verde.

Practic pe acoperis se amenajeaza o gradina cu vegetatie si sol, instalate pe membrane hidroizolante. Puteti avea si sisteme de drenaj si de irigatie, structura acoperisului nu este afectata, va puteti petrece timpul intr-o maniera originala si relaxanta, ingrijing acoperisul verde. In functie de suprafata si structura acoperisului puteti alege un acoperis verde extensiv, cu pana la 12 cm pamant care poate suporta plantarea de specii mici de arbusti si plante obisnuite, ierburi. Proiectele mult mai mari permit montarea de acoperisuri intensive, cu mult mai mult sol si posibilitatea plantarii de arbusti mai mari. Se pot amplasa si sisteme de irigatii, toata vegetatia e ingrijita la fel ca in cazul unei gradini obisnuite. Odata cu montarea acoperisurilor verzi veti avea si avantaje multiple, de la cel estetic, care va va ajuta sa aveti o cladire integrata mai bine in peisaj, pana la reducerea pierderilor de caldura, prelungirea vietii membranelor hidroizolante si reducerea uzurii instalatiilor de incalzire sau ventilare.

Apa nu mai ajunge direct pe structura acoperisului, este preluata de plante si de sol, temperatura din orase este redusa prin prezenta plantelor care absorb energia solara, izolarea termica este mult mai buna pe timp de vara si iarna, rezistenta la foc este mult mai buna si ea. La aceste avantaje adaugam si izolarea fonica, dar si designul deosebit al acoperisului obtinut si vom vedea ca solutia acoperisului verde este cea mai buna pentru o cladire mai rezistenta si conditii mai bune de locuit mai ales la etajele superioare.

    Leave a Reply