Inlocuirea la timp a unui kit distributie vw original prelungeste viata motorului

iulie 24th, 2016

kit-distributieLa cateva luni fiecare sofer este obligat sa faca o revizie generala pentru a se asigura ca masina sa este in perfecta stare de functionare. Verificarile realizate de mecanici si specialisti vizeaza in primul rand motorul si rotile. La motor, se urmareste in special randamentul kitului de distributie si modul in care raspunde la input-urile transmise prin intermediu bordului. Distributia unei masini este un set de subansambluri, parte a motorului, care sincronizeaza tot ce tine de admisie, evacuare si pozitia cilindrilor in asa fel incat timpii de ardere ai motorului sa se incadreze in parametri normali.

Intr-un kit distributie vw original este inclusa si pompa de apa, care e antrenata de o curea comuna cu restul elementelor. Cand vorbim de distributie avem o curea dintata de antrenare, o rola de ghidare si una intinzatoare, aceste piese trebuind schimbate periodic impreuna pentru a nu se distruge motorul-se poate rupe cureaua din cauza uzurii prea mari, se rupt dintii acesteia. Neinlocuirea la timp duce la deschiderea permanenta a supapelor, lovirea lor de catre pistoanele in miscare, sincronizarea nu mai exista. Prin cumpararea unui kit distributie vw original se poate evita fisurarea blocului motor, ruperea bielelor sau spargerea pistoanelor, dar si pagubele produse la nivelul vilbrochenului. Kitul de distributie se schimba conform manualului automobilului, in functie de motorizare si de maniera in care se conduce masina.

Unele modele de masini permit schimbarea kitului la patru ani sau dupa 60.000 km, altele la 90.000 km si 5 ani. Curelele inlocuite, care sunt si cele mai importate trebuie sa fie neaparat noi si de calitate, daca e vorba de distributii pe lant se schimba la intervale mai mari, la peste 180.000 km. Este foarte important sa supravegheati schimbarea kitului in service si sa va achizitionati dvs. intreg pachetul de componente cel mai bine online, platind astfel doar manopera.

    Leave a Reply