Importanta cititului pentru generatia tanara

ianuarie 12th, 2014

citind-cartiLumea in care traim noi este o lume care promoveaza prostia. Acceptand propunerea ce se face in secolul al XXI-lea pentru generatia tanara, aceea de a ne opri din citit si de a ne reprofila pe televiziune, conducatorii ne vor juca pe degete. Cu cat mai nestiutori, cu atat mai usor de pacalit…cu cat mai necalificati, cu atat mai buni de munca. Locul unde se tinde a ajunge este munca multa, fara a pune intrebari incomode, pe bani cat sa-ti cumperi o felie de paine.

Un indemn pentru toti tinerii din intreaga lume ar fi sa se puna cu burta pe carte, pentru ca acesta este un mod de a te face remarcat intr-o societate din ce in ce mai mediocra. Lipsa cititului duce la imbogatirea altora si la saracia ta.

Oamenii fara carte dintotdeauna au fost dezapreciati si munciti pana la epuizare. Astfel de persoane munceau in fiecare zi de dimineata pana seara, ca robi sau slugi pentru boieri si aristrocrati invatati. Daca societatii din secolul al XXI-lea i se ia educatia este foarte posibil ca in urmatorii zeci de ani sa se formeze din nou o astfel de prapastie intre clasele sociale. Cei cu carte fiind bogati si influenti, manevreaza dupa bunul plac clasa mediocra, adica pe cei nestiutori.

Ispita de a renunta la invatatura poate fi tentanta. Pentru o ora in plus petrecuta la televizor, pentru un joc pe calculator, un meci de fotbal sau alte motive variate, esti dispus sa dai intelepciunea pe prostie. Chiar daca acesta tentatie este mare, iar la inceput pare sa aiba un gust dulceag, la urma tot ceea ce vei simti in cerul gurii este gustul amar al dezamagirii. Aceste tentatii sunt minciuni ce iti ofera placeri deosebite la prima vedere, dar in clipa in care desfaci ambalajul nu ramane decat gunoi nefolositor.

Mai mlte studii facute de-a lungul timpului, efectuate de diferite institutii de cercetare au demonstrat ca statul la televizor sau jocurile pe calculator distrug neuronii din creier. Intamplandu-se acest lucru memoria ne va scadea, iar capacitatile vitale ale creierului vor intra in hibernare.

Toti marii oameni ai lumii, care s-au facut remarcati, au fost persoane care au apreciat cartea si au pus-o la loc de cinste in viata lor. Invatatura multa duce la dezvoltarea din toate punctele de vedere, pe cand lipsa ei duce o intreaga lume la subnutrism educational.

Drumul pe care vei merge tine numai de alegerea ta, deoarece fiecare cum isi asterne asa va dormi.

 

    Leave a Reply