Cum stii ca ziua buna se cunoaste de dimineata

noiembrie 5th, 2013

ziua-buna-se-cunoaste-de-dimineataEste oare dovedit stiintific faptul ca daca incepi ziua cu o dimineata placuta, toata ziua iti merge mai bine?

Nu cred in karma sau alte chestii de genul asta, dar e interesant cum unele zile trec usor, frumos, simplu si lejer, iar altele parca nu se mai termina, ai parte numai de probleme si nimic din ceea ce faci nu iti iese bine.

Tind sa cred ca toate aceste lucruri tin de noi insine. Evident, totul tine de perceptiile noastre personale. Daca ai probleme de sanatate si te simti rau, spre exemplu, atunci poti sa ai cea mai frumoasa dimineata, sa te intalnesti numai cu oameni zambitori si calmi, ca pentru tine ziua tot grea va fi. Sau un alt exemplu: daca ai probleme in viata profesionala, e greu sa vii acasa si sa fii numai lapte si miere. Intr-un fel sau altul tot trebuie sa te exteriorizezi.

Ce bine ar fi daca am avea parte de o dimineata de luni frumoasa si sa ne mearga la fel toata saptamana!

In alta ordine de idei, nu cred ca exista persoana care vrea sa se simta neplacut. Sigur ca vrem sa avem zile minunate, sa zambim din suflet toata ziua, sa fim activi, sa ne ducem la capat toate responsabilitatile fara sa intampinam probleme. Dar nu totdeauna lucrurile se intampla pentru ca asa vrem. Sunt factori externi care ne strica planurile.

M-am gandit sa scriu articolul asta pentru ca in dimineata asta m-am intalnit cu o prietena din copilarie cu care nu am mai vorbit de multa vreme. Am stat de vorba cu ea, ne-am adus aminte de trecut, dar ne-am pus la curent si cu prezentul fiecareia. A fost un sentiment placut. Rareori sunt pusa in situatia de a zambi de la prima ora a diminetii.

Dupa ce ne-am indreptat fiecare spre drumul ei, am ramas zambitoare si in plus am primit un sentiment de incredere si bunavointa, pe care il am chiar si acum. Peste tot pe unde am fost sa imi rezolv treburile am dat de oameni frumosi, la randul lor zambitori si rabdatori, lucru ce este mai rar in Romania zilelor noastre. Asa ca pot sa spun ca ziua de azi s-a dovedit a fi buna de dimineata.

Conteaza foarte mult cum ai startul unei zile. Conteaza ce sentimente iti transmit oamenii cu care interactionezi si conteaza si felul cum te raportezi la acestea.

In concluzie vreau sa subliniez inca o data faptul ca, in mare parte, noi insine suntem responsabili pentru starea noastra de bine. Vrem sa avem o zi buna, atunci trebuie sa facem in asa fel incat sa fie asa. Pas cu pas, toata ziua, toata saptamana, toata viata, ne vor fi mult mai placute.

 

    Leave a Reply