Cum resimtim durerea atunci cand timpul trece peste noi

octombrie 17th, 2014

durereCorpul – durere consta in blocarea energiei vitale, aceasta rupandu-se de campul energetic total si devenind temporar autonoma prin procesul artificial de identificare cu mintea. S-a rasturnat si adevenit anti-viata, ca un animal care incearca sa-si devoreze singur coada. De ce credeti ca civilizatia noastra a devenit atat de neprielnica vietii? Chiar si fortele care se opun vietii sunt totusi energie vitala. Cand veti incepe sa va detasati de identificare si sa deveniti un observator, corpul-durere va continua sa functioneze un timp si va incerca sa va pacaleasca sa va identificati din nou cu el.

Desi nu il mai alimentati cu energie prin identificare, i-a mai ramas un impuls, o inertie, ca in cazul titirezului ce continua sa se invarta, desi nu mai este actionat de nimic, in acest stadiu, el poate crea dureri in diferite parti ale corpului, dar acestea nu vor dura. Ramaneti prezent, ramaneti constient. Fiti paznicul mereu vigilent al spatiului interior. Trebuie sa fiti suficient de prezent incat sa puteti urmari corpul-durere si sa ii simtiti energia. Atunci el nu va va mai putea controla gandirea. In momentul in care gandirea dvs. se aliniaza cu campul energetic al corpului-durere, deja v-ati identificat cu cineva si il alimentati din nou cu propriile ganduri. De exemplu, daca furia este vibratia energetica predominanta a corpului-durere si nutriti ganduri pline de furie, staruind cu mintea la ceea ce v-a facut cineva sau la ceea ce ii veti face dvs. lui sau ei, v-ati lasat prada inconstientei, iar corpul-durere a devenit „dumneavoastra” insiva.

Acolo unde exista furie intotdeauna este si durere dedesubt. Sau atunci cand simtiti ca va cuprinde o dispozitie trista si incepeti sa activati un tipar de gandire negativ, spunandu-va singur cat de oribila este viata, gandirea dvs. s-a aliniat cu corpul-durere, ati intrat in starea de inconstienta si vulnerabilitate la atacul corpului-durere. In sensul in care il folosesc eu aici, a fi „inconstient” inseamna a te identifica unui anumit tipar mental sau emotional. Implica absenta dvs. completa ca observator. Atentia constienta si sustinuta rupe legatura dintre corpul-durere si procesele gandirii, duce la aparitia procesului de transmutare. Este ca si cum durerea ar deveni combustibilul flacarii constiintei dvs. care incepe sa arda astfel mai puternic. Acesta este intelesul ezoteric al vechii arte a alchimiei: transmutarea metalului obisnuit in aur sau a suferintei in constiinta. Ruptura interioara se vindeca si deveniti din nou unitar. Din acel moment, responsabilitatea dvs. este sa nu mai creati durere.Sa rezumam acum acest proces. Concentrati-va atentia asupra sentimentului interior.

Recunoasteti corpul-durere. Acceptati ca se afla acolo. Nu va ganditi la el nu lasati sentimentul sase transforme in gandire. Nu il judecati si nu il analizati. Nu faceti din el o identitate proprie. Ramaneti prezent si continuati sa fiti observatorul lucrurilor care se petrec in interiorul dvs. Constientizati nu numai durerea emotionala, ci si pe dvs. ca „persoana care observa”, observatorul tacut. Aceasta este puterea clipei de acum, puterea prezentei constiente. Urmariti ce se intampla in continuare.

Pentru multe femei, corpul-durere se trezeste mai ales inainte de perioada ciclului menstrual. Despre acest lucru si despre cauzele sale voi vorbi mai mult ceva mai tarziu. Acum as vrea sa va spun numai atat: daca puteti ramane atenta si prezenta in acest timp si daca puteti observa ceea ce simtiti, in loc sa va lasati dominata de eveniment, veti avea ocazia sa faceti cel mai intens exercitiu spiritual si veti putea sa va transmutati rapid toata durerea pe care ati simtit-o in trecut.

    Leave a Reply