Ciorba a la grec de pui e simplu de facut si e foarte buna pentru intreaga familie

ianuarie 23rd, 2019

Daca iti plac foarte mult ciorbele ceva mai bogate in ingrediente o ciorba a la grec de pui ar fi o alegere inspirata pentru tine. Ciorba a la grec are nevoie neaparat de un pui crescut ca la tara, cu gustul acela autentic pe care cu totii il gasim doar la bunici. De ce pui de tara? Pentru ca puiul de la bunica are o carnita mai frageda, are o carne mai gustoasa, fierbe mai usor, preparatul final va iesi foarte gustos, pentru ca e sanatos si delicios. Cand ai ceva timp liber poti sa incerci reteta de ciorba a la grec de pui, fara sa uiti sa ai alaturi de ingrediente de calitate, proaspete, si un pui crescut ca la tara. E foarte simpla, nu dureaza nici 70 de minute, dificultatea e medie si ceea ce vei servi celor dragi la final va fi de-a dreptul uimitor de… bun.

Ca sa iti iasa ciorba bine ai pe masa jumatate de kilogram de spate de pui cu piele, un morcov maricel, radacina patrunjel si pastarnac, telina, toate cam jumatate din cantitatea obisnuita a legumei respective. Adaugi o lingura de ulei, doua fire de ceapa verde tocate neaparat, 50 g orez, o lingura de smantana si vreo doua galbenusuri de ou. Pe masa mai pui jumatate de lameie, mara si patrunjel jumatate de legatura, sare, piper, vreo cinci boabe, nu mai mult.
Radacinoasele se taie si se toaca, la fel si ceapa verde, mararul, patrunjelul. Lamaia se stoarce, apoi se trece la calirea radacinoaselor in ulei, pentru cinci minute. Tigaia trebuie sa fie acoperita obligatoriu. Spatele de pui de tara se fierbe in apa cu sare, se culege spuma formata si se lasa la fiert. Zarzavatul calit se adauga cand apa se limpezeste. Se mai pune ceapa verde, piperul, se fierbe 30 de minute, dupa care se scoate carnea si se lasa la racit. Carnea se dezoseaza, se marunteste, se indeparteaza pielea. Se spala si orezul, se pune alaturi de orez si carnea intr-o oala, se lasa 15 minute la fierb incet.

Jumatate din amestecul de verdeata se arunca usurel in oala, cealalta jumatate se pune la final, inainte de a inchide focul. Mixul de ou pentru doua portii presupune amestecul unei linguri de smantana cu doua galbenusuri, la care se pune sucul de lamaie. Se sareaza si se omogenizeaza, se toarna ciorba, un polonic peste mix, iar ceea ce rezulta se toarna in ciorba de pui a la grec si se amesteca totul. Ciorba se serveste calda cu ardei iuti, de preferat.

    Leave a Reply